2 Kasım 2009 Pazartesi

Rubik Küplerle Kopyacılık Oyunu. (yakıştıramadım)

http://www.youtube.com/watch?v=BBFnBWvjXJY&feature=player_embedded
(linke tıklayınız)

Neden?

Sanat desen değil, deli işi desen değil, işe yarar bir şey desen, sigortası var desen değil. Ne lan bu!?
Sanat olmadığını; var olan bir tabloyu tekrar yapmasından anlıyoruz. O kadar da yaratıcı bir nane değil bu işte; bu taraftaki açıdan bakarsan.
Diğer taraftakinden bakalım bir de.. Ordan da değil.

Sen gel, koca Leonardo'nun çizdiği şeyi, eminönü alt geçidinde satılan 1 TL'lik rubik küplerle yap.

Bir sayı atıyorlar, "şu kadar rubik küple yapılmıştır"(4bin) diye ama, hiçbir zaman kesin bir rakam değildir o. Buna emin olalım bir kere.

Farklı bir konuya değinecek olursam da; servet ödemiştir o küplere bu aklı evvel arkadaşımız. Bir memurun asgari ücretini - ki bence babası memur bir gencimizdir bunu yapan - babasının maaşını* yatırmıştır buraya, sanat yaptım diye. Babası da demiştir, "ulan eşe kevladı, sanat diyorsun, adam yıllar önce çizmiş bunu zaten, sen ne altına kopya kağıdı koymuş üstünden kalemle geçmiş gibi aynısını yaptın!!"..

Bir aile dramı, bir insanlık ayıbı, bir taklitçi zihniyet gördük bugun de.. Hayırlısı diyor, bir daha böyle şeylerin yaşanmamasını temenni ediyoruz.

*Bir memur maaşı, servet değerindedir..


Not: .. ki duyduğumuz üzre, 4bin rubik küp kullanılmış, dört tane memur babası olsa bu adamın, yine de alamaz. dört servet sayılır o hem.. of kafam karışıyor ya gidin buradan.

Not2: sezyum.com'dan arakladım videoyu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder